Followers

Monday, November 21, 2011

MA

Ketika kita lapar...tangan ibu yang menyuap,
Ketika kita haus...tangan ibu yang memberi minuman,
Ketika kita menangis...tangan ibu yang mengesat air mata,
Ketika kita gembira...tangan ibu yang menadah Syukur,memeluk kita erat dengan deraian air mata bahagia,
Ketika kita mengantuk...tangan ibu yang dodoikan dengan penuh kasih sayang,
Ketika kita mandi...tangan ibu yang meratakan air ke seluruh badan,membersihkan segala kekotoran, 
Ketika kita dilanda masalah...tangan ibu yang membelai duka sambil berkata:Sabar nak, Sabar ye sayang.
Namun,
Ketika ibu sudah tua & kelaparan...tiada tangan dari anak yang menyuap,
Dengan tangan yang menggeletar, ibu suap sendiri makanan ke mulut dengan linangan air mata,
Ketika ibu sakit...di mana tangan anak yang ibu harapkan dapat merawat kesakitan ibu?
Ketika nyawa ibu terpisah dari jasad...
Ketika jenazah ibu nak dimandikan...
di mana tangan anak yang ibu harapkan untuk menyirami jenazah ibu buat kali yang terakhir.
Tangan ibu, tangan ajaib...
Sentuhan ibu, sentuhan kasih...
Boleh membawa ke Syurga Firdausi...
Ciumlah tangan ibu,
Sebelum ibu pergi bertemu Illahi & takkan kembali lagi... 



Sunday, November 20, 2011

BUNGA vs KAMERA

based on this title :) ceeeeeh
memang  BUNGA tak boleh dipisah jauh dengan KAMERA 
kenapa saya cakap camtuh ? jarang kan kite nak jumpa pompuan yang takut akan kamera ??
hehee kalau nampak aje benda alah tuh adoiyai 
mesti fatimah juling lah kan kan :) 
aksi ?? tayah nak cakap lah yang paling hotttt sekali 
gaya MONCUNG SI ITIK :))) 
self snap pom aksi yang paling hoot jugak kan ..
letak kamela didepan senyum dan snapp 

alah contok terdekat AKU 
huh aku kalu jumpe benda sensitip neh memang 
cam beruk boley munga laaa 
bukan perasan diri neh cantik tapi memang benda tuh dah
sebati dengan jiwooo adeen neh ah :D
dan aku jugak jadikkan aksiaksi neh 
sebagai terapi jiwa dan jugak penyumbang utama untuk aku 
menghabiskan masa aku yang emasss itu hehe

1



2



3



4



5



6




nak ambik kau :)
tengok bia sampai muntahhh tahap 
kekoyalan aku yang kian terserlah 
wahwah














maka memang taley nak disangkal lagi betapa betoinyeh 
kata aku yang 
BUNGA memang taley nak dipisahkan dengan KAMERA

gonna miss this moment bebeh

TAK KENAL MAKA TAK CINTA 

neh lah yang selalu kite dengar kan 
sebelum neh aku paling tak suka dengan gelaran 
PELAJAR smbil BEKERJA 
huhuh memang kalau dah bergelar pelajar POLITEKNIK
semua student diwajibkan berpraktikal mengikut jurusan yang diambil 
dan aku sebagai seorang pelajar CIVIL ENGINEERING 
haha forsure site lah tempat aku dihumbannn huhu 
memang saat yang aku tanak sebab my 1st reaction is
mesti tak best , mesti panas, mesti berdebu , mesti tadek kawan , mesti mesti mestii .. 
dan banyak lah mestiiii nyeh 
tapi 
bile dah pegi sana duduk bekerja kat sana selama 6bulan 
adoyaiii sayang bilang rindu lah pulok HAHAA
yelah tetiba guiiik jatuh cinta sama kalu lah kawannn 
kau bayangkan sebesar tempat tuh hanya aku sorang aje bunga 
wahh semua yang ada kat situ adalah kumbangggg HAHA
dan satu yang aku boley cakap 
kawan lelaki dengan perempuan neh bayak beza woooo 
lelaki :
taksuka amik tahu pasal orang , taksuka banding2 dengan kite, tak peduli kita cantik ke hodoh ke dan yang paling penting lelaki selalu aje belanje bile time breakkk :)
sama aje bos ke pekerje ke kuli indon ke 
semua sama 
kalau korang tak caya korang alami lah sendiri 
dan tengok betul tak cakap haku
tapi 

kite neh kena ingat satu saja 
MESTI PANDAI BAWAK DIRI BILA ADA DALAM KALANGAN 
LELAKI-LELAKI
kalau gatal kita gatal lah dia dan kalau selamba kite akan selamba jugak lah dia




tugas aku kat site :) 
jap tak publish lagi kat mana aku menjadi 
minah indon selama 6 bulan neh kan 
LOKASI : asrama anak yatim di kampung gong kepas 
kampung raja besut 
COMPANY : adika pertama + protouch sdn bhd 




 neh masa tengah gali longkang kat depan pintu masuk 
korang imagine punye lah panas masa tuh tapi 
aku dengan gaya otai nyeh selammberrr aje 
kan kan 





 neh pulok aku tengah pegang jet hidraulik
yang 14x lebih berat dari badan haku 
adoyaii kasi  bergegar satu badan 
ok fungsi adalah nak kasi pecah simen2 itu dan neh 
kije budak wayering nak buat 
pendawaian  :)








 ok minah bajet hoot disini 
wahwah kalau ayu semcam aje neh tak lain tak bukan 
aku di lokasi ynag berbeza :) 
hehe ada jugak masanyeh aku pegi pejabat 
kije dipejabat pom banyak maaa ! fenattt



ikhlas aku bagitahu pengalaman selama 6bulan yang aku alami 
neh memang taley nak dibeli kat manamana 
hehe yelah 
mana korang nak dapat 
panjat bangun 4tingkat yang struktur tuh 1/2 baru siap , bawak jentera berat (case) dengan jayanyeh ,
bancuh simen , gali lobang tutup lobang HAHA dan macam macam lah 
dan aku jadikan ini semua sebagai pengalaman hidup untuk 
aku maju dan berjaya lagi di hadapan hari AMIN :)

banjir

hai BANJIR, selamat datang :)
sememangnyeh bulan 11 ke bulan 12 tuh memang dah musim die
kite panggil musim TENGKUJUH
memang taley nak elak mesti banjir. kalau tak banjir besar banjir kecik
tapi kite tetap panggil die BANJIR kan ..
huhu untuk golongan kanak2 cam aku neh ** wahwahwah bajeeet mudaa
 memang saat neh lah yang ditunggu tunngu
yelah masa tuh musim sekolah dah habis say goodbye kat bukubuku semua
sampaikan cikgu sure lah pesan
" murid2 pastikan bukuteks anda diletakkan ditempat yang selamat "
waaa kang tak pasaipasai hanyut dek arus banjir kan ..
tuh lah lumrah kehidupan kalau kite menetap di kawasan pantai timur :D




MEH LAH SINI AKU STORY TELLING KORANG BETAPA BAHGIA NYEH SAAT BANJIR YANG
PENAH AKU ALAMI MEH :)
dan sure korang tadekkk punye superrr experience neh !! hikhik




kami yang sebaya neh akan pakat ghamai2 buat perahu
alaala kapal layar lah kan tapi handmadee okeyyyy!! 
 **silakan imagine design yang aku nak buat neh deh deh 


bahan-bahan yang diperlukan :
batang pisang
tali
kayu besar 


stepnyeh : 
ok batang pisng dipotong sama panjang contoh panjang 4m 
pastu susun dalam keadaan sama 
maksimum jumlah batang pisang yang diperlukan ialah 4batang 
kalau rase nak buat yang lebih besar silakan
korang + aje jumlah batang pisang korang 
kemudian  korang ambik kayu panjang 
pastikan disetiap hujung kayu 
maksudnyeh dikedua belah lah korang tajamkan sebab kite nak 
cucuk die setiap batang pisang yang kite ada 

kalau rase rumiit ok 
ambik tali dan ikat ikat dan ikat 
sama batang pisang tersebuttt
** pastikan mempunyai tenaga yang kuat sebab kalau boley 
nak ikatan yang kemas yer kawankawan hehe
teruskan ikat punye ikatan 
dan akhirnyeehhhh


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tadaaaa
hasilnyehhh :D 
ampun maaf kualiti gambar tak bape hokeyy 
neh semua salah cik google



tuh die PERAHU BATANG PISANG nama diberi



maka kami pom menjadik lah desingner yang superr handal
buat perahu handmade :) kamu boley imagine perahu sikit punye kecik
kalau aku+ kakak aku + sepupu aku + sepupu aku lagi + anak sepupu aku
naik atas perahu yang kami dah buat tuh ? amacam rase lingkup tak ? hahaa
begitu lah betapa hebooh dan meriahnyeh suasana banjir kami 


** aku tak tahu lah kan korang ada tak pengalaman cam aku neh .
kalau ada silakan kite bershare bersama
sama yer kawankawan HEHE dan akhir kate 
AKU SUKA GILAGILA BILE BANJIIIIIIR

Wednesday, November 2, 2011

hai. KESAYANGAN . moksue

act dekat umah aku neh ketandusan kehadiran kebudak budakan . yelah lepas dapat 2 orang anak buah KAKAK hani nadhirah binti mohd saiful hazailan dan ABANG hanif iqbal mohd saiful hazailan 
* panggilan resmi femili kitorang dan  femili kitorang sunyi sepi lah dari bunyi suara budak ..
akhirnye penantian demi penantian :D acecehh suspen kan ? hehe
we got new baby yeah .. baby boy uuu
my sista naina  nainnazara mami die berjaya melahirkan babyboy yang cute dan
bernama RIZQ NUQMAN RUZMAN
 


 
kasi pose maut sikit . . heeh bile dop depan kamela 
fuuh kalah artiss woo . pose macam2 gaya wa cakap sama luuuu 




neh nunuq dengam mami yang hottt 



 dedi cool bebeh
upss cekci nyeh shayer :D




 senyum tak boley kate hape hape
senyum ^_____________^ jangan tak senyum 


 

 nantuk lah .. nunite kekawan ..




 sejukk :) bawak aje pegi mana mana budak neh
tapenah banyak ragamn nyeh
kau spoting lah brooo ;)
seksi terseksa saya






 ok nak mandi pom boley jadik snap kan?
hai artis !!!!




 kau ape tenok tengok ah ?
nak kaki ke tangan? kau pilih!!





 weeeey kite kat pantai lah best sesangat !!
                                                     

ok kesimpulan cerita nyeh
budah neh memangg tersangat sangat sangat lah kiut 
lagi hencem lagi comel sama nan moksue die lah :) 
hehee memang ta puas lah kallau bersama die 
cakap aje nak pegi mana boley semua sebab die neh 
jenis yang ta banyak ragam dan mudah nak handle .. hehe goodboy katekan 
MOKSUE SAYANG GILAGILA DEKAT NUNUQ <3

menyepi lah sangat

hee .. lama betoi lah kan rasenyeh tak mengupdate blog neh 
sampaikan nak bukak blog pom boleh lupa sama 
email+pasword die :) HAYYA ape punya otak lah kan  . . 
tuh die tndanyeh aku neh sibuk sesibuknyeh 
heeeeee
 menyepi bukan bermakna hilang
dan hilang jugak bukan bermakna pergi sejauhjauh nyeh jugak
bajet lah aku macam lah ramai peminat kan kan :D



** ok hambik lah kasi lepas sama 
rindu klat guu .. 
bajet lah sangat heee 

Monday, August 22, 2011

esok hari raye :)

raye raye raye :)
tak kira muda tua kecik besar semua suka kalu bab 
RAYA !!!!! kan ?? 




sape setuju senyum lebaulebau ^_________^ 
yelah time neh jelah kan smua benda kite boleh buat 
banyak sesangat lah kan . .as example nyeh adalah :   
* aku dah mcm cekgu bhasa malaysia dah huahhaa
  • boleh jumpa sanak saudara yang dah berkurung tak jumpa
  • boleh jenjalan dlm erti len yang lebih sopan kunjung mengunjung umah maksedar bapaksedar kekawan kekasih gelap :D hadoiii gatai nyeh anggg minah
  • berkumpul ramairamai neh seronok woo . yelah kau cakap sikit aku cakap sikit . meriahhh tuh penting 
  • boleh makan beraneka makanan . nasiminyak nasidagang lontong ketupat rendang .. hadoii banyak lah kan 
  • kuih pulakkk macam jenis kaler bentuk rase nyeh . haa beraneka lah ada kiuh handmade ada kuih kilangmade ada kuih jejariruncing made * kuih tunjuk dan bayar ( beli laaa ) haha
  • bergaya sakan lah weyh kalu time raye . for sure lah semua orang pakai baju baru kan . kaler merah ada biru ada kelabu tahik anjim pom ada . time tuh lah kitekite nak tunjuk labuci kat baju masingmasing sebesar gedabak kan . kan . 
  • budak budak pulak masa tuh jugk lah nak memeras ugut kite kite neh . duit raye oh duit raye !!! pokaiii weh kalu sekali datang 10 0rang x rm1 = rm10 kalu raye imagine kalu 200 orang datang = bape ???   ** eleh kau bajet kau menteri ke rmai sgt na dtg uma kau ah?? kedekut ckp kedekut kan kan . hahaah
  • dan dan yang paling i liikeee time raye ialah masa waktu saat untuk gegadiss cam kite neh nak showing off lah buah hati kite kat pemili kan :) hehee yelah kalu hari biasa nak datang rumah mahu nyeh makan parang kalu harihari pintu rumah kite terbuka sapesape boleh datang kan ..   * i memang berpengalaman dalam bab neh ;D ngeh ngeh 
dan itu semua adalah kelebihan hari raye yang memang tadek pada harihari biasa . jadi dihari raye yang mulia neh meh kite yang selalu dop masam muka maniskan muka yang selalu dop begadoh kite berbaiik baik (: meh meh ...   




* semangat aku neh lagi seminggu lah na raye minah oit . dakpe dakpe dop sesaje meh layang perasaan meh  .. kasi tangkap leleh lah (:













Saturday, August 20, 2011

nikon d3100

alhamdulillah :) 
dah lama dop impikan dia akhirnye  
dapat jugak .. heehe 
hati mana tak berbunga bile dapat dia kan kan ??  
tima kaseh muncitt bersusah paayh kumpul duit belikan ibu 
dan makbulkan impikan ibu .. cinta mati sama kamu sayang .. 
dan bile dia dah jadik hak milik kekal kita 
sure lah kena taking care elokelok kan ?? 
for sureeee lah dalimm oit :D




my nikon calling by me 
mister black NIKON D3100






sunyi sepi

hadoiii lama betul menyepi kan ;) hehee
naik semak blok aku neh .. yeahh dulu kalau kat poli harihari 
mengadap ' benda neh ' tapi bile dah balik umah ada saje aktiviti . pegi sana pegi sini .. adoiii !!!
24 jam dirase tak cukup bagi kang 40jam haaa baru juling mata kau .. 
hehehee .. 
   

Thursday, July 28, 2011

praktikal





PROJEK :  cadangan menyiapkan bangunan asrama anak yatim ditana
wakaf gong kepas besut terengganu 
LOKASI : gong kepas besut terennganu 
JANGKA MASA : 5bulan setengah 

Friday, April 22, 2011

hostel ku syurga ku

tinggal lagi seminggu boleh lah tersenyum lebar sambil hiphiphoorey 
ucapkan SELAMAT TINGGAL ;) 
selamat tinggal politeknik , kamsis tersayang , bilik yang cantik,
kekawan yang terbaiiiik dan bukubuku jugak . 
maka 
berakhir lah perjuangan aku selama 4bulan neh 
dupdapdupdap tunggu result aje kuar . 
mintak2 lol capai target macam semsem yang lepas 
aminnn~
lama gile sem neh aku cuti bermula 28hb04 - 02hb07
pastu sambung praktikal lagi . almost setengah tahun jugak lah aku dop kat uma ;) hooorey!!! gila tak suke
terover shukey gilaaa weyh !! hehee
tapi kan kankung
serius aku cakap pasni sure wajib lahh weyh rindu suasana 
kamsis aka hostel aka asrama 
yelah kalau dop kat uma asik mengadap tv aje kawan pom jejarang jumpa 
kalu termiss boleh sms tapom calling calling aje .
tapi kalau ada kat kamsis
hari2 dop mengadap muka sama nek juakk weyh 
cakap benda sama buat benda sama 
tapi takpe terasa enjoooy aje kan kan !!
fuhfuh rindu weyyh 
juga sure miss
rindu kat bilik aku yang terover cantikk ~ pewwiiit HAHAA
cantik lah sangat tapi tapelah terasa harmoni aje kalau ada kat bilik neh 
bersama rumate kesayangan aku GIEYHAZULAIHA aka mamacacat =)
timakaseh yayang boleh aje tahan dengan perangai aku yang teruk begitu teruk neh
dan danlagi
kekawan yang dah banyak buat aku gelak ketawa sepanjang aku kat kamsis neh

eydahcikguterbaik , syaimacool, eynacutelagichomel, nurultherock, nadirah 

dan lagilagi 
bff yang terbaik neh
papawencool dan sariyanti aka mekpok ;) 

saya gembira berkawan dengan anda anda semua 
 
juga bilik saya seangkatan nama
kondumanium  TB309
uh god sure rindu nak tido kat katil yang empuk ini dengan 
bantal penuh dengan petanyeh dan pintu yang selalu bikin masalah 
sampaikan terpaksa tukar pintu lain dan pintu bilik saya lah tercantik 
HAHAAA ~~~




tabik springg lah kamu emmy :) nota penuh dinding 
tengok tak pum . haha naik juling mata tuh 
 




b4 tido sempat jadi tengok ape yang terlepas pandang 
hai simunciit sentiasa setia disisi
double triple ummuah lah kat kamu simuncittt!!
 




mypinky yang bnyk membantu bile nak buat 
ass test kuiz dan dan 
bile nak berFESBUK dan update blog neh (:





ahah neh target aku ..
tiaptiap sem aku target tapi tapenah 
dapat pom . mybe tade rejeki lagi 
usaha usaha usaha




nak bagi pesanan penaja sikit 
:) kepada anda semua doakan untuk kejayaan saya 
dan kawan-kawan saya dalam final nnti 
study dah usaha pom dah tawakal jelah kite kan ..

Thursday, April 21, 2011

REZEKI

mood : menyampah gile + overdos serabai sungguh :(

pening kepala kepala pening .. 
pikir punye pikir 
ape salah saya ape lah jugak dosa saya kan kan ?
sampai saya diduga begini teruk 
ya allah saya tak mampu nak tanggung semua neh 
sunggguh tak mampu  !!


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

agak nyeh mana lah pengakiran masalah ini ?
 :( 
serabut serabai fuhhhh fuhh !!!

Sunday, April 17, 2011

FINAL

ok sure kalau dengar aje perkataan diatas neh masingmasing pakat mengelabah wooh (: 
mana tak nyeh dengan nak study lah nak revision itu ini nak siapkan last test last kuiz last  assigment sebab nak + markah pb kankan? ** pb is PENILAIAN BERTERUSAN  
macammacam lah lagak
masa yang panjang adoii terasa amat lah pendek . sebab nye ??
menggelabah punye pasai stress and mood not under control semua lah .
tapi banyak jugak benefit saat2 final yelah biasa ape yang dah diajar masuk bilik henyek beg susun buku elok2 dan tutup rapatrapat sure nanti nak pegi kelas next day takpom next week pulak lah kan baru bukak ?? hehe berkulat ilmu tuh tak dihirau .kalau aku jadik ilmu tuh dah meraung raung aku mitak nak digunakan :) hehe tapi tadak manusia pom peduli kan . 
kenapa ? alasan aku ialah 
 "alahai final lambat lagi nanti final around the corner aku stdy lah aku struggle lah "
antara alasan yang memang selalu aku guna <---- standart jawapan artis . ahhaha
tapi kalau aje final cooomiing!!
hehee buku yang dah aku henyek tuh sure jadik sasaran , amboi berdating pagi petang siang malam lah jawapnye. makan entah kemana yelah sayang sangat nak berpisah kan ? 
kalau nak berchatting , berdating , bergosip bagai tolak tepi dulu .
main focuss

STUDY STUDY STUDY

 ! kalau ada stdy week sure tanak balik alasan kampung alasan ialah 
saya nak study lah ayah banyak lagi adik tak baca neh . kang balik uma 
tak baca buku kang takpasai pasai kantoi lam exam ;)
* tanda ------- pada kantoi sebab memang taknak kantoii weyh  sape lah nak kantoi lam exam kan ??
alala sweet nyeh jawapan (: sure lah ayah bangga dapat anak cam gini 
padahal ... HAHAA

 ...............................................................


taksempat kang nak baca yang ini yang itu .takut lah weyyh !
ambik kau awalawal dulu tanak pulak stdy neh last da minit baru nak menelaah ! kang dah padan ngn muka tuh . naseb badan lah sape suh buat kije last minit kan ? weeeex :P
sampaikan naik kompius yang mana satu nak dibaca kalau buat stdytable pom juling mata , 
yelah banyak sangat . yang ini tak baca lagi yang ini tak kira lagi . adoiiiii . 

^__________^
makanyeh ,
makesure always study tak kira dah nak final ke lambat lagi nak final ke 
baca baca terus baca kena selalu .. 
kata nak masuk U ;) <-----few advice coming from mymom HALIMAH HARUN ..


;) neh konon nyeh gaya kau lah kan bile final dah around the corner ..
tipu sematamata takan lah aku nak menghadap buku yang 
lebih besar dari aku neh kang ? tapasai2 lemass .. hehee

Thursday, April 14, 2011

p.h.o.t.o.s.h.o.o.t

ok dari mulamula dilaherkan sehingga kini * ceeh penyedap ayat  
hahaa minat aku begitu mendalam lah kat taking making picture neh 
even muka tak cantik puteh melepak aku suka sangat dan sangat 
snap snap dan snap bagai neh :) 
the reasons is 

    :) boleh aje tengok muka kite neh cantik ke tak ke ada cacat mana mana ke kan ?
    :) kalau kita neh ada kembar boleh tengok pelanduk 2 serupa dan jika kita snap 
        jugak boleh tengok muka kite yang pelanduk tetap sama tuh  
    :) part of us neh kekadang malu nak beraksi panassss yelah kang tak pasai2 kena 
        kutuk hamun sama pengkritik bebas kan . ok snap punye snap kite buleh buat aksi 
        tersendiri dan gaya bebas :P
:) jugak neh komen dari muncit saya tentang isu neh dia cakap kekadang ini jugak boleh dijadikan 
sebagai satu hobi dan jugak 
boleh dijadikan terapi okey ... tepari pabila serabut !!

dan dan sebab reason diatas lah aku neh suka sangat dan sangat mengSNAPkan diri 
aku dan mintak jauh lah kalau sape2 ada telepon berkamera, kamera yang berkamer , dan sagala macam yang aku boleh guna untuk " memukul gambar diriku ini " (:









credit to akookoya and sarisariyah photographer 
sebab dah berpeluh ketiak dipetang hening neh sematamata 
snap picca aku yang tak seberapa neh ;)

Friday, April 8, 2011

lost

ohoooi ;) 
tinggal bape bulan aje lagi sista saya akan kawen ----------->
dan terus lah bergelar *ISTERI kepada SUAMInyeh ..
maka tak cukup lah korum kami anak perempuan manis majidali neh :
yelah haritu sorang dah kena kidnap sekarang sorang lagi 
tinggal lah aku dan dieda aje .. 
sedey nyeh kehilangan weyh 
lepas neh sibuk lah dioram dengan mahligai cinta mereka itu 
+ sekarang nena dah nak dapat baby bertambah busy lah die kankan !! 
tape yang pasti hubungan adikberadik kitorang 
akan sentiasa kekal hingga keakhirnye dan 
aku neh selaku adik yang chomel akan sentiasa
mendoakan kebahagian sistasista dan abang saya :)

  notakaki : bile agaknye MOHDSAIFULHAZAMREE mahu kawen ?
                   asik membujang aje ;)

Monday, March 7, 2011

05032011

sebelum terlambat nak jugak aku neh gatal gatal ucapkan
SELAMAT HARI LAHIR yang ke 2OTAHUN :)
tengok angka 20tuh terus meremang bulu roma aku . mana tak nyeh tua tuh weyh dulu kalu lagak cam budak2 tade sape yang nak ambik kesah tapi skunk serius aku cakap yang aku dah layak jadi makbudak !!! hahaa timakaseh untuk semua yang dah wish bagi hadiah * syukesangat :) dan jugak yang doakan untuk kesejahteraan aku . timakaseh daun keladi bunting sekali lagi .

tepom dtangan tnggu saat detik 12 tuh muncul dan bile dah nak sampai amboi tepom mak! tahenti2 berbunyi dan manusia pertama yang selalu jadik orang pertama adalah
MOHD JASFFARI MAT ZALI
 :) ibu yang cantik ikhlas dari hati papa yang murni ini ingin ucapkan SELAMAT HARI LAHIR moga hubungan kita akan berkekalan dan cinta ibu untuk papa takkan pudar . maaf kalau sepanjang perhubungan kita layanan papa untuk ibu tidak seistimewa hotel 5 bintang :)

* ayat skema gitu hahaa tuh lol tapi cam gitu lol ucapan ringkas yang dah die textkan untuk aku . timakaseh muncit atas segalanye yang dah kamu buat . sape takterharu bila kekasih hati buat suprise even atas keta dengan sebijik kek yang kecik ~ tapi haku suke dan tergolekgolek menyayi lagu selamat panjang umur untuk aku dannnnnn hadiah yang begitu specel neh  
<3 sayang kamu memang terbaik lol !!


 tima kaseh sayang untuk kek yang cute miut neh , ferrero rocher sebundel itu dan 
date kite yang kucar lanar kat kbmall tuh ;) hehehe



 dan very da specel present dari mysayang :) 
doubletriple sayang kamu tima kaseh dalim 
even aku tapenah pakai anting2 kat telinga aku die bagi jugak dan katenya 
tapakai tape buat aje aset kite nnti nak kawen .. 
** amboi ayat . HAHA



=) untuk kekawan aku yang dah text aku melalui tepom , fesbuk dan email 
berjuta-juta tima kaseh ok :)
wishing me for theluck and the more better life i had
<3 sayang korang ketat ketat ummuax

Wednesday, March 2, 2011

saya dan VCO

lending sambil bersiarsiar kat laman sosial fesbuk aku ternampak lorh iklan
   " sape nak cantik meh cuba produk neh "
dah memang dasar fobia kalau ngn perkataan cantik comel neh aku pom
zass teruk klik dan masuk baca baca dan baca segala info berkaitan produk tersebut
 meh dekat dekat masuk rapat rapat adik kakak saya nak cite neh !
ok produk yang diberi nama vco singkatan untuk ( VIRGIN COCONUT OIL )
produk neh super duper lah aku cakap memang terbaik lol aku kasi tahu
sebabsebab? buktibukti ? ok rapat rapat meh dengar amoi mahu cite (=

banyak kegunaan neh weyh ! rugi kalau korang tak cube . dapat membantu kurangkan berat badan cik adik yang montel demuk itu ;)  yang gemuk kite pakat kuruskan yang kurus kite makin slimkan . hadoiii promote tuh . lagi boleh juga menghasilkan tenaga segera . dalam erti kata lain kalu makan produk neh tenaga lebih camgitu akan datang . lagi boleh juga melembutkan melicinkan kekeringan dan kekenduran kulit ;) sure lah kalau yang ad pakwe makwe sure buleh berbakul bakul pujian . gerenti punye aku 2minggu tajumpa muncit pegi dating wohoo!!cube teka ape yang aku dapat ? 
   'kamu makin cantik lah sayang kulit selembut kulit baby'
amboi pujian berbakulbakul aku dapat takkah kamu dan kamu jeles? kalau terasa jeles meh sini pakat makan produk neh meh :)

tuh bab kegunaan luaran kalu untuk dalaman tayah cite . lagi lah banyak kegunaannye . mencegah risiko penyakit jantung bagi sesape yang menghidap penyakit berbahaya tuh. testi yang aku tima ibu-ibu mengandung juga sesuai untuk rapatkan diri ngn produk neh!  juga boleh membaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan juga asid amino . melegakan pernafasan juga melawaskan pembuanagn airbesar dan air kecil :) neh nak share skit neh muncit saya guna vco neh almost 1 week ya ampun asyik berdatingg aje ngn sitoilet tuh .. jeles mak!! eheh dan komen beliau 'saya neh dah 5 kali ulang alik pegi tandas dah boleh bercinta cintun dah ngan toilet tuh' ahaha. tuh lah akibatnye bile tubuh kite banyak lemak dan bila kite makan produk neh pencernaan berjalan lancar dan sure berjaya dengan baiknya dan itu kesannya ;) 




 kalau korang rase tak puas hati dengan apa yang dah aku terang panjang lebau neh boleh aje korang layan neh http://www.catalyst2u.net/ 
  silakan klik situ dan buka mata besar besar baca segala penerangan yang dah diterangkan yer !  dan bagi yang berminat boleh aje bagitahu aku takpom sis agen neh * sebab aku bukan agent tapi aku jomkalutkalut
aje HAHA DYRADORA tapom FARHAH LALA fesbuk yer kawankawan ;) takpom boleh aje bagitahu aku boleh inbox aku tapom post aje kat wall fesbuk aku CHENTA EMMY ** sori hanya untuk facebook ok sebab aku tapunye akaun twitter ke myspace ke :) dan aku minta tolom sista-sista aku neh terangkan untuk korang yer ! serius aku cakap rugi betoi korang kalau tak cuba produk neh.  kosong kesan sampingan dan untuk beberapa minggu aje akan tunjuk kesan positif untuk kamu semua <3




neh beberapa pic yang aku snap after 2week aku dan vco bersama ;) 
silakan jeles ngn kulit aku yang gedu dan licin itu  ** cehh angkat bakul sendiri lol ;)